Saturday, May 21, 2011

Fruit Ciplukan(Physalis Minina)

Local Name: Morel berry (UK), ciplukan (Indonesia), Ceplukan(Java); Cecendet (Sunda), Jordan-yoran (Madura), Lapinonat(Seram); polls, kepok-kepokan, Keceplokan (Bali), Dedes(Sasak ); Leletokan (Minahasa);
Description: Plants ciplukan (Physalis minina) is a wild plant, abush / shrub is low (usually up to 1 meter tall) and haveapproximately 1 year of age. These plants thrive in low altitude1550 meters above sea level, spread over moor land, dry fields,and can be found in the forests of teak. The flowers are yellow,the fruit is round and yellowish-green when young, but when theold brown with sour sweet-sour taste. Ciplukan the young fruit is protected veil covering the fruit.

For Disease: Diabetes mellitus, lung pain, ulcers;

Utilization:
1. Diabetes Mellitus
Ingredients: ciplukan (Physalis minina) plants that have been fruitful and their rootsremoved and cleaned.
Method: boiled in 3 cups water to boil until tingga 1 cup, and thenfiltered.
How to use: drink 1 a day.

2. Hectic
Material: full (Physalis minina) plant (roots, stems, leaves, flowers andfruit).
Method: boiled with 3-5 cups water to boiling and filtered.
How to use: drink 3 times a day 1 cup.

3. Epilepsy
Ingredients: 8-10 pieces (Physalis minina) grains are cooked.
How to use: eaten every day on a regular basis.

4. Ulcer
Ingredients: 1 handful of leaves plus 2 tablespoons water  Physalis minina whiting.
How to make: until finely ground
How to use: affixed on the sick.


Source :smallcrab.com

No comments:

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More